Cicloturisme - Rutes per a la família - Links interessants
Passeig de les Aigües - Barcelona
Veure detallat


Ruta alternativa del Carrilet
Veure detallat


Ermita de Santa Anna de Montfullà
Veure detallat


Canet d'Adri i la Font de la Torre
Veure detallat


Per les ribes del Ter
Veure detallat


Ruta dels Senders
Veure detallat


BTT a Berga (Alt Berguedà)
Veure detallat


La vall del Ridaura (Llagostera)
Veure detallat


Recorregut proposat: 13.3 km
Desnivell acumulat: 155 m
Trams de camí: 13.3 km
Trams asfaltats: Tret de talls amb carreteres, no n'hi ha.


El Ridaura és un petit riu (desemboca a Platja d'Aro) que recull les aigües de la vessant Nord del massís de Cadiretes. Amb els 518 m, el Puig de Cadiretes, separa al Gironès de la Costa Brava en un dels seus paratges més feréstecs i impressionants, el tram entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar. La ruta que es proposa és senzilla, tant per quilometratge, per facilitat d'orientació i per els escassos desnivells a salvar, però tot i així és altament agradable i recomanable. El tram de la riera ens porta a través de boscos mediterranis que permeten gaudir d'un espai de natura que encara es manté gairebé verge. El fet de ser al fons d'una vall ens fa que la remor de fons de la civilització no es senti i, cosa gairebé increïble, ens deixa fora de l'abast de la cobertura dels mòbils.

L'inici del camí el fem aprofitant un tram de la Ruta del Carrilet de Girona a Sant Feliu de Guíxols (i viceversa, com posava als antics bitllets), sortint des de l'antiga estació de Llagostera, al parc del Carrilet. El seguirem en direcció a la costa fins la Costa d'Alou (que no te res a veure amb les platges, tret de les cues que s'hi formen a l'estiu, quan els gironins i els barcelonins s'avorreixen a casa, si no que es tracta de la pujada natural des de la plana de la vall d'Aro, marcada pel Ridaura, i l'altiplà del Gironès -per dir-ne d'alguna manera, doncs amb prou feines arriba als 150 m d'alçada, excepte a dalt de LLagostera, amb 193.6 m-). En aquest punt el deixarem, per anar a buscar la llera del riu i remontar-lo en direcció a Llagostera.

Pel camí trobarem una antiga fàbrica abandonada, amb una gran bassa, avui buida i en desús, que en els seus temps havia emmagatzemat l'aigua necessària per al seu funcionament i que ens dona una idea dels importants recursos hidràulics que podia proporcionar el Ridaura.

Només una dificultat que cal esmentar: Seguim i travessem unes quantes vegades la llera d'un riu, pel fons d'una vall. Això fa que, en segons quina època de l'any l'aigua dificulti el camí (tot i que, per la seva escassa conca, el riu no sempre porta aigua). A part d'acabar enfangats o molls, que fins i tot pot ser divertit, en cas de pluges fortes les riuades poden ser importants. Cal tenir-ho en compte i no fer imprudències.