Guia pràctica - Consells bàsics - Senyals de tràfic - Tests de seguretat viària
   Introducció
  » Consells generals per circular amb bicicleta
  » La bici al camp i a la muntanya
  » La bici a la ciutat
  » La bici a la carretera
  » Els vehicles de motor i la bicicleta
  » Els vianants i la bicicleta
Introducció
 

L’any 1973, en plena crisi energètica, Stuart Wilson va escriure en la coneguda revista científica Scientific American un article que esdevingué un clàssic en les referències a l’eficiència energètica de la bicicleta. Amb un consum de només 0,15 calories per gram i per quilòmetre, el ciclista encapçala la classificació d’eficiència energètica de tots els mitjans de transport a tracció metabòlica i mecànica. Pel fet que amb bicicleta anem tres o quatre vegades més ràpid que a peu, amb un esforç que és només un terç del que fa un vianant, difícilment es pot excloure la bicicleta dels plans de mobilitat, si aquests han de ser sostenibles en l’horitzó del 2010.

La bicicleta és la millor opció per a trajectes urbans de menys de 7 km i molt bon complement del transport públic en distàncies més grans. En algunes comarques, la recuperació d’antics traçats de ferrocarril ha permès la creació de vies verdes ideals per fer cicloturisme. A les ciutats, s’ha avançat molt a l’hora de donar facilitats per a l’ús de la bicicleta, augmentant la xarxa d’itineraris, creant aparcaments i senyalització específica, permetent l’accés de la bicicleta en el transport públic durant certs horaris, etc.

La bici ofereix nombrosos avantatges:

Ocupa poc espai i és econòmica,
És el mitjà de transport porta a porta més ràpid en els recorreguts a les ciutats,
No emet gasos contaminants, ni fa soroll,
Permet fer un exercici físic beneficiós per a la salut, a l’abast de tothom.

Aquesta guia vol permetre que tothom pugui conèixer les nombroses possibilitats que ofereix la bicicleta. En aquest sentit hi trobareu alguns consells per pedalar amb seguretat, tant per la ciutat com per carretera, pel camp i per muntanya, tot animant-vos a provar de fer-la servir o, fins i tot, que la bicicleta esdevingui el mitjà habitual de transport durant tot l’any.

Tots i totes participem en el model de mobilitat. Que la mobilitat sigui sostenible no solament depèn de les institucions, sinó també del que fa cada un i cada